Składniki:
- 1 duży brokuł,
- 4 - 5 jajek ugotowanych na twardo,
- 2-3 pomidory,
- puszka kukurydzy ( ja nie dałam całej),
- majonez,
- sól, pieprz.
Wykonanie:
Brokuła dzielimy na małe różyczki i gotujemy ok. 5 minut w osolonej
wodzie. Powinien jedynie delikatnie zmięknąć, ale nie może się
rozpadać. Za pomocą łyżki cedzakowej wykładamy na talerz i
czekamy do całkowitego ostudzenia. Większe różyczki kroimy na nieco
mniejsze. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Jajka obieramy ze skorupki, kroimy w kostkę. Kukurydzę odcedzamy.
Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy majonez, przyprawiamy do
smaku. Bardzo ważne jest delikatne mieszanie, dzięki czemu unikniemy
powstania "papki".
Smacznego!!!