Kiedy mam już dość tradycyjnych kotletów, robię filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami i serem. Pierwszy raz jadłam tak przygotowane mięsko u mojej teściowej i... bardzo mi zasmakowało :)
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka,
- pieczarki ( u mnie 4 pieczarki na jednego kotleta),
- 1 cebula,
- ser żółty ( u mnie po 2 plasterki na kotleta),
- sól, pieprz,
- łyżka majonezu,
- łyżka śmietany,
Wykonanie:
Pierś z kurczaka pokroić i rozbić tak jak na kotlety. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i ułożyć w nim piersi z kurczaka.
Piersi przyprawić solą i pieprzem.Następnie kroimy cebulę oraz pieczarki, które podsmażamy na
patelni. Oczywiście doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Nakładamy na filety. Na to nakładamy plastry sera żółtego. Majonez mieszamy ze śmietaną i nakładamy na każdy z kotletów.
Tak przygotowane kotlety wkładamy do piekarnika na 20-25 min i pieczemy w 180 stopniach.
Super przepis. Właśnie jestem po obiadku i po prostu pękam bo tyle zjadłem :)
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszę, że smakuje :))
UsuńMój dzisiejszy obiad :)Bardzo pyszne szybkie danie. Naprawdę polecam i dziękuję za przepis:)
OdpowiedzUsuńMiło mi, że smakowało
UsuńPyszne. :D
OdpowiedzUsuń