Ziemniaki z grilla ? czemu nie. Uwielbiam pieczone ziemniaki i chlebek :) . Przepis znalazłam w kuchni Lidla.
Składniki:
- 10 sztuk ziemniaków średniej wielkości, podgotowanych przez ok. 10 min
- oliwa z oliwek
- 6 ząbków czosnku pokrojonych w plasterki
- rozmaryn, roztarty w moździerzu
- słodka papryka
- sól
- pieprz
- kminek
Wykonanie:
Ziemniaki myjemy, osuszamy, a następnie nacinamy tak, aby utworzył
się wachlarzyk. Uważamy, żeby nie przeciąć ich do końca, a najwyżej do
2/3 głębokości.
Plasterki czosnku wkładamy pomiędzy cząstki ziemniaków, polewamy oliwą z oliwek, a następnie posypujemy przyprawami.
Każdego ziemniaka zawijamy w folię aluminiową. Grillujemy ok. 30 min. Stopień wypieczenia sprawdzamy długą wykałaczką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz