Menu

poniedziałek, 30 marca 2015

kotlet schabowy z porem i marchewką

Moja siostra już dawno robi tak schabowe, przyszła i pora na mnie :). Jest to fajna wariacja na nudne już dla mnie  kotlety schabowe. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, koniecznie spróbujcie :)) Polecam !


Składniki:

  • 3 duże kotlety schabowe
  • 6 łyżek ketchupu
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 por
  • 2  marchewki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Instrukcja wykonania:

  1. Kotlety rozbić tłuczkiem. Mięso oprószyć solą i pieprzem.
  2. Pora pokroić w krążki - tylko białą jego część.
  3. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  4. Na każdym kotlecie rozsmarować 1 łyżeczkę ketchupu , posypać porem, posmarować ½ łyżki majonezu i posypać marchewką.
  5. Piec 40-45 minut w temperaturze 170°C. 

Smacznego :)