Menu

piątek, 4 października 2013

Cukinia smażona w bułce tartej

 Ostatnio aby urozmaicić coś to nasze jedzenie zrobiliśmy właśnie cukinię w bułce tartej i  muszę powiedzieć, że była to naprawdę fajna odmiana. 
  Składniki:
  • cukinia
  • jaja
  • bułka tarta
  • Sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Cukinie obieramy i kroimy w plasterki, następnie z obu stron pieprzymy i solimy. Rozrabiamy jajko dodając do niego sól i pieprz. Następnie moczymy w nim cukinię i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron.

Smacznego :) 

2 komentarze:

  1. Takie cukinie już nam się trochę przejadły, ale mam przepis na coś innego.
    Dużą cukinię (albo dwie mniejsze) trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy całe jajko, mąkę (do gęstości, na oko), 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, sól, pieprz (do smaku). Mieszamy i smażymy na oleju jak placki ziemniaczane. Podajemy z sosem czosnkowym albo katchupem. Moja dzieciarnia lubi nawet bez sosów. Smacznego! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam taką cukinię,można sobie dodać swoje ulubione przyprawy i za każdym razem uzyskać nieco inny smak,pychota,dla mnie to zawsze świetna kolacja lub solidna przekąska,Twoja propozycja wygląda apetycznie,pozdrawiam. (nogawkuchni.blogspot.com)

    OdpowiedzUsuń