W tym roku malinki nam ładnie obrodziły. Zrobiłam soki, dżemy, malinówki, trochę zamroziłam i postanowiłam, że zrobię parę słoiczków malin zasypanych cukrem na zimę. 
Składniki: 
maliny (ilość dowolna w zależności od tego ile chcemy przygotować)
maliny (ilość dowolna w zależności od tego ile chcemy przygotować)
cukier ( ja dałam po 3 łyżki do każdego słoiczka) 
Sposób przygotowania:
Świeże maliny przebieramy. Maliny nakładamy ciasno do wcześniej przygotowanych słoiczków i zasypujemy dowolną ilością cukru (w zależności jakie kto lubi). Słoiki zamykamy i pasteryzujemy ok. 20 minut.
Sposób przygotowania:
Świeże maliny przebieramy. Maliny nakładamy ciasno do wcześniej przygotowanych słoiczków i zasypujemy dowolną ilością cukru (w zależności jakie kto lubi). Słoiki zamykamy i pasteryzujemy ok. 20 minut.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz