Ostatnio aby urozmaicić coś to nasze jedzenie zrobiliśmy właśnie cukinię w bułce tartej i muszę powiedzieć, że była to naprawdę fajna odmiana.
Składniki:
- cukinia
 - jaja
 - bułka tarta
 - Sól
 - pieprz
 - olej do smażenia
 
Cukinie obieramy i 
kroimy w plasterki, następnie z obu stron pieprzymy i solimy. Rozrabiamy jajko dodając do niego sól i pieprz. Następnie moczymy  w nim 
cukinię i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron.
Smacznego :)  

Takie cukinie już nam się trochę przejadły, ale mam przepis na coś innego.
OdpowiedzUsuńDużą cukinię (albo dwie mniejsze) trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy całe jajko, mąkę (do gęstości, na oko), 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, sól, pieprz (do smaku). Mieszamy i smażymy na oleju jak placki ziemniaczane. Podajemy z sosem czosnkowym albo katchupem. Moja dzieciarnia lubi nawet bez sosów. Smacznego! :)
Uwielbiam taką cukinię,można sobie dodać swoje ulubione przyprawy i za każdym razem uzyskać nieco inny smak,pychota,dla mnie to zawsze świetna kolacja lub solidna przekąska,Twoja propozycja wygląda apetycznie,pozdrawiam. (nogawkuchni.blogspot.com)
OdpowiedzUsuń