Menu

czwartek, 13 grudnia 2012

Koktajl z mango

Jak już wcześniej pisałam kupiłam sporo egzotycznych owoców, część już wypróbowałam teraz przyszła kolej na owoc mango. Nie miałam za bardzo pomysłu co z nim zrobić. Czasu też nie wiele, bo przygotowania do świąt u mnie ruszają pełna parą. Dlatego postanowiłam zrobić z niego koktajl. Obrałam mango ze skórki i usunęłam pestki. Miąższ zmiksowałam z małym jogurtem naturalnym (180 g) oraz z 1 łyżką cukru. Koktajl jednak wyszedł za gęsty (nadający się do jedzenia łyżeczką). Dolałam więc 50 ml mleka i dołożyłam jeszcze pół łyżki cukru. No i teraz wyszedł idealnie żółciutki koktajl:). Następnym razem dam mniej jogurtu naturalnego.



przed dodaniem mleka

kolor żółty

TĘCZA SMAKÓW 2









EGZOTYKA zimową porą.