Menu

środa, 5 grudnia 2012

pasta awokado z czosnkiem

Wpadłam do sklepu i zachowywałam się jaki dzikus, który nigdy nie widział tylu egzotycznych owoców na raz ;)). Wrzucałam do koszyka co mi w ręce wpadło. Będąc już w domu zaczęłam się zastanawiać co ja z nich zrobię, oczywiście w sklepie o tym nie pomyślałam:)). Spróbowałam awokado i hmm jakoś mi nie zasmakował ten owoc i co teraz ?. Dobrze, że jest internet :) poczytałam to i owo i wybrałam przepis na pastę awokado z czosnkiem.  Przepis znalazłam Tu.Uwielbiam czosnek więc pomyślałam, że to idealny przepis dla mnie. Zrobiłam tę pastę na śniadanie i było mało :) jest pyszna ! dlatego jutro na śniadanie powtórka :))

 

Składniki

  • 1 awokado,,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 łyżka oliwy,
  • sok z 1/2 limonki ( dałam sok z cytryny),
  • 1/2 łyżeczka soli,
Wykonanie:

Awokado obieram, przekrawam na pół, wyjmuję pestkę. Czosnek siekam bardzo drobno. Awokado tak samo drobniutko. ( ja czosnek wycisnełam i razem z awokado zmiksowałam). Dodaję sól, wyciśnięty sok z limonki/ cytryny i oliwę. Mieszam dokładnie. Ja jak widać na zdjęciu podałam z papryką

Smacznego ! 

EGZOTYKA zimową porą.