Menu

środa, 16 stycznia 2013

Surówka z białej kapusty z marchewką i majonezem

Potrzebowałam odmiany, ostatnio ciągle tylko buraczki i buraczki :) zrobiłam więc pyszną surówkę z białej kapusty z marchewką, czerwoną cebulą i majonezem. Surówka jest rewelacyjna, kto ją jadł ten to wie :).



Składniki:
  • 1/2 główki małej  białej kapusty
  • 2 średniej wielkości marchewki
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Kapustę drobno posiekać nasolić i odstawić na około 2 h, następnie odcisnąć, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, cebulę obrać i pokroić w kostkę.Wszystko razem wymieszać z majonezem,  doprawić solą i pieprzem. 

Smacznego !