Składniki:
- 500g kiszonej kapusty
- 1 cebula
- 2 średnie marchewki
- 2 łyżki cukru lub więcej
- 3 - 4 łyżki oleju lub oliwy
- sól, pieprz,
Wykonanie:
- kapustę odciskamy z nadmiaru soku i siekamy,
- cebulę drobno kroimy,
- marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
- Mieszamy.
- Następnie dodajemy cukier, sól, pieprz i olej (oliwę).
- Ponownie mieszkamy i odstawiamy na chwilkę do "przegryzienia się" składników.
Smacznego :)
dziękuje :) super przepis!
OdpowiedzUsuńdziękuje również, bardzo dobra surówka, polecam wszystkim! zdrowa smaczna i do tego tania. pozdrawiam Wszystkich wielbicieli surówek. Piotrek
OdpowiedzUsuńbrałem ją jak rolnik dotację z unii
OdpowiedzUsuń