Menu

piątek, 24 maja 2013

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty idealna do dzisiejszej rybki :) co tu dużo pisać Pychota !! 




Składniki:
  • 500g kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • 2 średnie marchewki
  • 2 łyżki cukru lub więcej
  • 3 - 4 łyżki oleju lub oliwy
  • sól, pieprz, 

Wykonanie
  • kapustę odciskamy z nadmiaru soku i siekamy,
  • cebulę drobno kroimy, 
  • marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. 
  • Mieszamy.
  • Następnie dodajemy cukier, sól, pieprz i olej (oliwę). 
  • Ponownie mieszkamy i odstawiamy na chwilkę  do "przegryzienia się" składników. 
Smacznego :)

3 komentarze:

  1. dziękuje :) super przepis!

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuje również, bardzo dobra surówka, polecam wszystkim! zdrowa smaczna i do tego tania. pozdrawiam Wszystkich wielbicieli surówek. Piotrek

    OdpowiedzUsuń
  3. brałem ją jak rolnik dotację z unii

    OdpowiedzUsuń