Kolejna z przekąsek, która oprócz rolady ze szpinaku, królowała na moim stole sylwestrowym. Myślę, że jeszcze nie raz ją powtórzę, a jeżeli wy postanowicie zrobić taką przekąskę to proponuję dzień wcześniej przygotować pastę z tuńczyka i dopiero na drugi dzień nadziewać nią bagietkę.Pomysł na taką przekąskę znalazłam na tym bloggu.
Składniki na pastę z tuńczyka:
Ponadto potrzebne będzie:
|
- Przygotowujemy pastę jajeczną ( najlepiej dzień wcześniej).
- Czerwoną i żółtą paprykę kroimy w większą kostkę.
- Czerwoną cebulę kroimy drobno.
- Wszystkie składniki wrzucamy do pasty jajecznej, mieszamy.
- Bagietkę można podzielić na kilka części, by łatwiej się je wydrążyć. Ucinamy końcówki bagietki, za pomocą widelca usuwamy miąższ. Do wydrążonego środka nakładamy nasz farsz z pasty i papryk, dość dokładnie ugniatając do środka. Następnie taką bagietkę kroimy w krążki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz